God munnhygiene og oppfølging hos tannlege er, i likhet med om man har egne tenner, svært viktig for å sikre langsiktige, gode resultater.

Når hevelse har gått ned og tannkjøttet har grodd, som er om lag ti dager etter operasjon, fjernes stingene (suturene). Den som utfører implantat-behandling i Budapest, kan fjerne sutur på klinikkene i Oslo og Trondheim, eller hos din lokale tannlege. En eventuell videre behandling med å lage permanente krone eller bro, vil finne sted etter en helningsperiode på mellom fire og seks måneder.

Etter at bro eller krone er plassert, må det brukes tanntråd under broen hver dag i tillegg til vanlig tannpuss. Man kan med fordel bruke skyllemiddel for å rense bort matrester, plakk og belegg. Et langsiktig resultat er avhengig av at det utføres et godt egenrenhold daglig.

Daglig rengjøring av tenner og jevnlig oppfølging hos tannlege er helt avgjørende for et langsiktig godt resultat. To tannlegetimer per år kan ikke oppveie for svak rengjøring de andre 363 dagene i året.