Hvem er behandlingen aktuell for?
 • Den som mangler alle tenner i én eller begge kjever.
 • Eller har få tenner igjen og ønsker faste tenner.
 • Kanskje sliter med alvorlig grad av tannkjøttsykdommen periodontitt (også kalt pyrea) som kan føre til at tenner løsner.
 • Den som har løs protese/gebiss og ønsker tenner som sitter fast.
 • Den som har knekte & ødelagte tenner som ikke kan repareres på andre måter.

Fordeler med løsningen

 • Trekking av tann/tenner og innsetting av tannimplantat på samme timeavtale.
 • Bro festes på implantat innen 1-3 dager.
 • Behandling kan utføres i overkjeve, underkjeve eller begge kjever.
 • Unngå løs tannprotese.

Hvis du ute etter å erstatte bare én tann med tannimplantat, se her.

Hvor utføres behandling?

Behandlingen kan gjøres på våre klinikker i Oslo, Trondheim, Tromsø og Budapest (Ungarn).

Slik blir behandlingen normalt utført
 1. avtale: Rens og avtrykk av munn/tenner.
 2. avtale: Eventuelle tenner trekkes, og implantat blir satt inn. Nytt avtrykk etter kirurgi.
 3. avtale: Implantatbro blir skrudd fast på implantat.
Det kan være variasjoner på hvordan behandlingen utføres. F.eks. hvis du bor langt fra klinikken, kan vi prøve å tilpasse slik at det blir færrest mulig besøk på klinikken, f.eks. kan en rens gjøres når du er inne for en konsultasjon/undersøkelse, og avtrykk kan gjøres samme dag som tenner trekkes.

Bytte av bro

Broen som blir festet etter kirurgi, er en midlertidig bro som skal brukes i en helningsperiode. Etter ca. 4-6 mnd må den midlertidige broen byttes ut med en permanent bro.

Trygderefusjon på behandlingen

De som har svært alvorlig grad av tannkjøttsykdom periodontitt, ofte kalt pyrea eller perio, kan ha krav på refusjon. Det kan også være andre refusjonspunkt som gir rett til refusjon. Dette er noe vi sjekker på en konsultasjon.

Helfo setter strenge krav til dokumentasjon og journalføring før man kan starte behandling som innebærer at du får trygderefusjon på behandling. Det innebærer også at du kanskje må skaffe eventuelle journaler, røntgen og annen nødvendig dokumentasjon på utført behanding hos tidligere tannleger.

Men første steg er alltid en konsultasjon på våre klinikker, så finner vi ut om hva som er nødvendig.

Tannlegeskrekk?

Vi har flere alternativer for deg som har tannlegeskrekk og ikke greier å gå gjennomført behandling med vanlig bedøvelse. Dette er som oftes premedisinering der du får beroligende medisin 30-60 min før behandling. Hvis dette ikke holder for deg, kan vi vurdere full narkose. Narkose krever helsegodkjenneing fra vår anestesilege.

Hva koster behandlingen?

Det er nødvendig med en konsultasjon hos en av våre behandlere der vi undersøker status i munnen din, finner ut hvilken behandling som må gjøres, f.eks. hvor mange tenner som må trekkes, om det er nødvendig å legge inn ekstra benmaterialer osv.

En del personer har også krav på trygderefusjon fra Helfo, som gjør at du betaler bare resterende egenandel.

I tillegg er det prisforskjell ut i fra hvilken klinikk du ønsker å få utført behandlingen hos. Tromsø har ikke samme pris som Oslo. I Budapest er det absolutt billigst, der man kan spare mye penger i forhold til Norge.

Ønsker du prisinfo? Ta kontakt med oss, og skriv hvilken klinikk du er interessert i å gjøre behandling hos, så kan vi gi deg ca. pris.